Handla på loppis och skapa Shabby chic

Ett snyggt Shabby chic bord

empirbord
tillverkning av shabby chickbord av Arnadottir

Vi har skrivit en del på våra bloggar om att återanvända gamla möbler och fräscha upp dem, eller helt enkelt som i detta fall, ändra inriktning på inredningsstilen helt och hållet.  Till en viss del kan det ju vara så att man ska låta bli att renovera gamla möbler själv, om man tror de kan vara värdefulla, men som i detta fall förvandlas ett empirebord Värt 500-1000kr på en secondhandbutik till något unikt som faktiskt dessutom skulle kunna säljas om man ville det. Jag fick syn på bilden på en facebookgrupp där tjejen som äger sidan verkar hålla på med en del egentillverkning av diverse inredning, jag bad om tillåtelse att använda bilden såklart. Se mer av inredning hon skapat själv på hennes fbsida: HÄR .

Tillverkning av ditt eget vardagsrumsbord i Shabby chic stil

1. Hitta ett bord som du gillar formen och designen på, gärna en robust gammal möbel, och inget nytt i spånskiva. Jo, kvaliten på möbler var mycket bättre förr. Man kan hitta ett ekbord på en secondhandbutik eller loppis idag för några hundra endast.

2. Slipa bordet med sandpapper så att den nya färgen ska fästa bättre. I exemplet här har man använt  vit lackfärg, svart färg för detaljerna i foten, och en perma tuschpenna för textdetaljerna. Det räcker med tusch eller handmåla dit det, man kan som i detta fall dra över en klarlack sen. En av grundreglerna för Shabby chick är Patina/slitade, i detta fall har den slipats fram med sandpapper av grövre typ till en början och sedan finslipats för att jämna ut repor med ett finare sandpapper. Man har dragit över en klarlack över hela bordskivan för att få en torkyta. Patinan som syns är alltså ursprungsfärgen under som lyser igenom.

Kostnad för bord : gissningsvis 500:-  Färg/penslar/sandpapper 150-200kr  .  Bilder nedan på före och efter! Tack för bilderna och informationen Design by Arnadottir . Hoppas detta inlägg inspirerar andra som gillar Shabby Chic att designa egna möbler.  Ett vardagsrumsbord i shabby chic stil för under tusenlappen, som dessutom är av god kvalitet. Givetvis är återanvändning av gamla möbler på detta sätt också det givna alternativet för dig med ett miljötänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.