New England

New England inredningsstilen

newengland_inredning
New England inredning

Inredningsstilen  som i Sverige kallas New England är egentligen en svensk variant och tolkning av ett geografiskt område i nordöstra USA i kombination med ett nautiskt tema. Området som stilen hämtat sitt namn från består av sex olika delstater: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. New England- Inredningsstilen består oftast av ljusa färger på väggar och textilier och kontrasterade och mörkare träslag på möblerna. Inredningsstilen är lätt att kombinera med annan inredning i ditt hem, speciellt med skärgårdsstilen. Att blanda in rottingmöbler till New England inredningen ger vardagsrummet en stilfull  känsla. Tex en enstaka rottingstol eller kanske en matgrupp med vitt bord och matsalsstolar i mörk rotting till. I Sverige ser vi mycket New Enland inredning i tex butiker som inn & finn, där vi möts av vita stjärnmönster på marinblå eller röd bakgrund, rottingmöbler, mässingsdetaljer, jordglobar, nautiska klockor och instrument och den amerikanska flaggan. Under 2015 var det en boom med filtar, plädar, kuddar och tavlor med den amerikanska flaggan på , dessa fyllde hyllorna på butiker som just inn & finn , Chilli m.m.

Lite tips för dig som vill komma igång och inreda i New England stilen

Sätt upp vit väggpanel som täcker hela väggen eller måla väggarna vita. Vill du så kan du dela upp väggen i två delar. Bröstpanel på nedre delen och tapeter med vita stjärnor på mörkblå bakgrund på övre del av väggen.

 – Använd dig av ruffiga/robusta saker av trä som balkar, gamla dörrar eller kanske ett par åror på väggen.  Eller varför inte en gammal fartygs del som ett styrhjul. Det marina går ihop med New England stilen.

Ett mörkt trägolv är ett måste, prytt med ljusa mattor.

Lampor i mässing, oljelampor, skeppslampor och taklampor.  Rätt belysning är en viktig del när det kommer till att skapa en mysig inredning i ditt hem. Oavsett inredningsstil.

Koffertar och gamla träkistor i mörka färger är marint och hör hemma i New England stilen.

Inred med saker du tycker om. Tex jordgloben som är nästan måste i ett hem inrett med new-england stil finns det ju varianter på. Du kan köpa en nyproducerad för några hundra, eller en antik jordglob på en auktion som är mer unik.

Med lite finess kan man få det mesta att passa in i New-England, men vissa saker bara måste bort. Ikeahyllor, plastmöbler, färgstarka textilier. Prydnadssaker med moderna motiv eller djurmotiv. Vissa mönster och färger passar inte heller. Rosa eller motiv av blommor eller natur är bra exempel på motiv som inte hör hemma i denna inredningsstil