Dansk inredningsstil

Dansk inredningsstil

inspiration_dansk_inredning
Inspiration till dansk inredningsstil. Inred med rustika möbler med strama linjer och trendiga inredningsdetaljer.

Dansk inredning kännetecknas av dova färger, raka linjer och detaljer från industriell/vintage/naturlig inredningsstil. Stilen är ganska stram/stel och stilren utan att bli tråkig. designmöbler eller designlampor som kan ha samlats ihop under många år. Danskarnas inredning karakteriseras ofta av en nordisk stillhet där lugna ytor, naturliga kvalitetsmaterial med ljus och enkelt dominerar

Tips till dig som vill inreda i dansk stil:

– Börja med en bas inredning i vitt och svart och ta bort alla onödiga prylar. Det ska vara avskalat med väl utvalda inredningsdetaljer.

– Inom danska inredningen är det vanligt att inreda med stilrena och trärena möbler som ger en känsla av naturlighet och harmoni.

– Lägg till accentfärger till inredningen i dämpade och jordnära färger som tex grått och dovt lila.

– Mixa in inredningsdetaljer så det blir din personliga inredningsstil även om du är inspirerad av den typiska danska inredningsstilen. Gillar du att mixa stilen med moderna inslag eller med rustik inredning så går det utmärkt. Dansk inredning har inga strama regler och originella inslag gillas. Den enda inredningsstil som jag har svårt att se mixas med dansk är kanske orientalisk inredning, de är för långt ifrån varandra. Men- inom inredning så ska man aldrig säga aldrig, i rätt sammanhang kan en udda mix av inredning bli mycket lyckat.